Ga naar de inhoud

Onze partners

Stadsmuseum Veenendaal kent een aantal partners waar wij mee samenwerken. Hieronder leest u meer over onzer partners!

De Cultuurfabriek

De Cultuurfabriek is het verzamelgebouw voor de Bibliotheek Veenendaal, de Historische Vereniging Oud Veenendaal, de Kunstuitleen Veenendaal en Stadsmuseum Veenendaal. In het hart van Veenendaal, waar ooit de Hollandia wolfabriek stond, is nu de Cultuurfabriek gevestigd. In De Cultuurfabriek krijgen verleden, heden en toekomst concreet vorm. Daarnaast is de Cultuurfabriek een omgeving die alle ruimte biedt voor persoonlijke en gezamenlijke groei en bloei.
Grand Café Blàài

Bij het Grand Café Blàài in de centrale hal van de Cultuurfabriek kunt u genieten van een kopje thee/koffie met wat lekkers of een gezonde lunch.

Bibliotheek Veenendaal

In de Bibliotheek is altijd wat te doen. Het is een dynamische plek waar mensen met verschillende achtergronden, overtuigingen en gewoonten elkaar treffen. Ook heeft de bibliotheek een grote collectie boeken. Ook de bibliotheek is gevestigd in de Cultuurfabriek.

Historische Vereniging Oud Veenendaal

De Historische Vereniging Oud Veenendaal heeft als doel: het behouden van de geschiedenis van de gemeente Veenendaal en haar directe omgeving. De HVOV huisvest zich ook in de Cultuurfabriek.

Gemeente Archief Veenendaal

Het gemeentearchief beheert, behalve het archief van de gemeente zelf, ook enkele archieven van andere organisaties. Bijvoorbeeld het archief van de Scheepjeswolfabriek. De archieven en verzamelingen zijn zonder kosten te raadplegen.

Museum Vereniging

De Museumvereniging is de brancheorganisatie van musea in Nederland. de Museumvereniging helpt musea een blijvende binding mogelijk te maken van alle inwoners in ons land met een museale collectie. Dit doen zij door draagvlak te creëren bij publiek en politiek en door de kwaliteit van de sector als geheel te verhogen. Stadsmuseum Veenendaal is aangesloten bij de Museum Vereniging.

Landschap Erfgoed Utrecht

Landschap Erfgoed Utrecht heeft als doel: het landschap en culturele erfgoed in de provincie Utrecht beschermen, beheren en verrijken. Dit doen zij door mensen en organisaties te mobiliseren en met elkaar te verbinden.

VVV Veenendaal

Het VVV agentschap Veenendaal zit gevestigd in de Cultuurfabriek. Hier kunt u terecht voor informatie over diverse onderwerpen zoals: activiteiten in Veenendaal, wandel- en fietsroutes en voor de VVV Cadeaukaart.

Geschiedenislokaal Utrecht WO1

Geschiedenislokaal Utrecht WO1 is bedoeld voor geschiedenisdocenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs (VMBO, HAVO en VWO) die de sporen van de Eerste Wereldoorlog willen ontdekken en bestuderen. Door middel van historische bronnen over de provincie Utrecht, kan ontdekt worden welke sporen WO1 hier achter heeft gelaten.

UtrechtAltijd

UtrechtAltijd brengt verhalen van vroeger, in de taal van nu. Ze doen dit op verschillende manieren. In tekst, beeld en geluid. Via verhalen op de website, opmerkelijke objecten uit Utrechtse collecties en via social media.

Tabaksteelt Museum

Het Tabaksteeltmuseum laat het verleden van de tabaksteelt in Amerongen en omgeving herleven. Zo geeft het museum door middel van de collectie en diverse rondleidingen en wandel/fietsroutes de bezoeker een beeld van de geschiedenis van tabak in Amerongen en omgeving.

Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een cultuurhistorisch monument met een rijke familiegeschiedenis. Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen. Kasteel Amerongen wilt hun erfgoed levend houden door middel van het actief en duurzaam beheren van, én een actuele betekenis geven aan de unieke combinatie van het kasteel, de tuin en de collectie van de bewoners.

De Werkhoven

Stichting De Werkhoven is een dynamische onderneming met als doel: ‘Geschiedenis te maken voor U’. Stichting De Werkhoven is er voor iedereen met een geschiedenis.

Museum Huis Doorn

Huis Doorn beheert en exposeert de unieke nalatenschap (landgoed, kunstcollectie en authentiek ingericht Huis) van ex-keizer Wilhelm II van Duitsland. Daarnaast maken ze door permanente en tijdelijke exposities en door activiteiten duidelijk hoe bepalend de Eerste Wereldoorlog en de periode van het interbellum zijn geweest voor Nederland en Europa.

Fort aan de Buursteeg

Het Fort aan de Buursteeg is één van de grootste en belangrijkste verdedigingswerken van de Grebbelinie. Door middel van diverse activiteiten die u hier kunt doen duikt u op een actieve en leerzame manier in de geschiedenis van deze waterlinie.

Open Monumentendag

Tijdens de Open Monumentendag zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten en musea in heel Nederland gratis toegankelijk. Open Monumentendag verbindt mensen met monumenten en laat zien dat de verhalen en schoonheid van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving en voor onszelf zijn.

Kunstuitleen Veenendaal

Kunstuitleen Veenendaal is gevestigd in de Cultuurfabriek. Via de Kunstuitleen Veenendaal kunt u kunstwerken lenen. Daarnaast kun je, samen met je klas diverse educatieve programma’s bezoeken.

Historisch Informatie Punt

Het Historisch Informatiepunt bevindt zich onder de roltrappen in de hal van de Cultuurfabriek. Het HIP is dé plek voor een kennismaking met het verleden van Veenendaal. Centraal in het HIP staat een multitouchtafel. Door middel van de multitouchtafel, waar diverse oude beelden op te zien zijn, kunnen de bezoekers van de Cultuurfabriek een duik nemen in het verleden van Veenendaal.

Wilt u ook graag partner worden? Klik hier voor meer informatie.

Adres en route
Kees Stipplein 76
3901 TP Veenendaal
Plan je route via Google Maps

T: 0318 55 00 10
E: info@stadsmuseumveenendaal.nl

Bezoekersinformatie
Di t/m vr 10:00-17:00 uur
Za: 10:30-17:00 uur
Zo t/m ma Gesloten
Iedere 3e zondag van de maand is het museum van 13:00-17:00 geopend.