Ga naar de inhoud

Activiteiten voor kinderen

Kinderworkshops

Geef je creativiteit een boost en ga aan de slag met een workshop in Stadsmuseum Veenendaal! Wij organiseren diverse, leuke en vooral gezellige kinderworkshops voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Iedere workshop begint met een korte inleiding. Daarna gaan de kinderen lekker aan de slag met een opdracht. Uiteraard mag alles wat de kinderen zelf maken na afloop  mee naar huis.

Aanmelden
Wil je graag meedoen? Leuk! Geef je dan snel op. Aanmelden kan door te mailen naar kinderworkshops@stadsmuseumveenendaal.nl.

Ter vergoeding van de kinderworkshops vragen we een kleine bijdrage van € 3,50 per kind voor de materiaalkosten. 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle kinderworkshops en activiteiten voor kinderen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! of stuur een mail naar kinderworkshops@stadsmuseumveenendaal.nl  

Kinderfeestjes

Een kinderfeestje bij ons in het museum staat garant voor een unieke en leerzame belevenis. Tijdens het feestje beleef je een speurtocht door het museum, komen jullie meer te weten over de geschiedenis van Veenendaal én treed je in de voetsporen van een echte kunstenaar. We gaan namelijk zelf kunst maken! Deze zelfgemaakte kunstwerken worden vervolgens één week lang ik het museum tentoongesteld. Natuurlijk met een speciale vermelding van de jarige.

Hoe werkt het?
Per feestje kun je kiezen uit verschillende kunstprojecten. Deze worden aangepast aan de leeftijd van de kinderen. De duur van een kinderfeestje is ongeveer 2 uur en de prijs is € 8,50 per kind. Dit is inclusief wat te drinken, iets lekkers en een cadeautje voor de jarige.

Escapebox
Durven jullie de uitdaging van de Escapebox aan te gaan?
Door het uitvoeren van opdrachten word je kriskras door het museum geleid. Elke goed beantwoorde opdracht geeft een cijfercode en met die code is een volgende box te openen. Er zijn vragen over allerlei onderwerpen, zoals over de wol- en sigarenindustrie in de streek. Ook als je niets van Veenendaal weet, is het spel leuk om te spelen. 

Hoe werkt het?
De Escapebox als kinderfeestje staat garant voor een avontuurlijke beleving in Stadsmuseum Veenendaal. De kosten van de Escapebox zijn € 20,- excl. de reguliere toegangsprijs van € 7,50 p.p. (of gratis met een museumkaart). Meer informatie over de escapebox vind je hier.

Lijkt het je leuk om je verjaardag in Stadsmuseum Veenendaal te vieren? Vraag dit dan ruim van tevoren aan. Wegens onze vele andere activiteiten is namelijk niet elke datum beschikbaar. Voor meer informatie of voor het maken van een reservering kunt u mailen naar  kinderworkshops@stadsmuseumveenendaal.nl.

Heb jij vragen over bijvoorbeeld de inhoud van de kinderworkshop, de data, of een andere vraag. Stel ze gerust! U kunt hiervoor mailen naar kinderworkshops@stadsmuseumveenendaal.nl 

Adres en route
Kees Stipplein 76
3901 TP Veenendaal
Plan je route via Google Maps

T: 0318 55 00 10
E: info@stadsmuseumveenendaal.nl

Bezoekersinformatie
Di t/m vr 10:00-17:00 uur
Za: 10:30-17:00 uur
Zo t/m ma Gesloten
Iedere 1e zondag van de maand is het museum van 13:00-17:00 geopend.