Ga naar de inhoud

Over het museum

Over het museum
Stadsmuseum Veenendaal is een plek waar de geschiedenis van Veenendaal zichtbaar wordt. Door bijvoorbeeld het gebruik van tentoongestelde stukken, moderne multitouchtafels en beelden, brengen we het verhaal van Veenendaal over aan de bezoekers en verbinden we het verleden, heden en de toekomst met elkaar.

Ons team bestaat inmiddels uit ruim 80 bevlogen vrijwilligers die werken onder de dagelijkse leiding van twee medewerkers.

Doelstelling van de stichting

  • Een aantrekkelijk museum zijn voor zowel jong, als oud (vooral uit Veenendaal en omstreken).
  • Met behulp van de collectie, de activiteiten en onze medewerkers het verhaal van Veenendaal vertellen.
  • Door middel van onze collectie en exposities  het verleden, heden en toekomst van Veenendaal met elkaar verbinden. Daarnaast willen wij het bijzondere tonen van haar ligging in het zuidelijk deel van de Gelderse Vallei en de Grebbelinie.
  • Met behulp van de kennis en ervaring van professionals en vrijwilligers, binnen de financiële mogelijkheden, wisselexposities samenstellen.
  • Met andere (culturele) partners constructief samenwerken op het gebied van activiteiten en communicatie.

 

Bestuurssamenstelling
Voorzitter: Theo van Hardeveld
Secretaris: Ria Leurs
Penningmeester: Henk Wijnberger
Conservator: Natalie Kriek
Publieksbereik: Stephanie Brueker – van Zetten
Stichting Beheer Cultuurcluster Veenendaal: Guus Peters

Privacy Policy
Stichting Stadsmuseum Veenendaal hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens, hierom willen we in deze Privacy Policy heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens.  Er zijn echter altijd bepaalde persoonsgegevens nodig, zoals voor de afname van alle producten en diensten die het museum biedt.
 
Governance Code Cultuur
De Governance Code Cultuur is een instrument voor goed bestuur en toezicht in de cultuursector. De code omvat het gehele bestuursproces, namelijk: beleid, uitvoering, toezicht en verantwoording.  Stadsmuseum Veenendaal wordt bestuurd volgens het bestuursmodel en onderschrijft de acht principes en best practice bepalingen zoals beschreven in de Governance Code Cultuur. Alle bevoegdheden liggen bij het bestuur, dat verantwoordelijk en beslissingsbevoegd is ten aanzien van strategie, financiering en naleving van alle relevante wet- en regelgeving. De financiële verantwoording wordt vervolgens afgelegd in het accountantsrapport en de jaarrekening.

Adres en route
Kees Stipplein 76
3901 TP Veenendaal
Plan je route via Google Maps

T: 0318 55 00 10
E: info@stadsmuseumveenendaal.nl

Bezoekersinformatie
Di t/m vr 10:00-17:00 uur
Za: 10:30-17:00 uur
Zo t/m ma Gesloten
Iedere 1e zondag van de maand is het museum van 13:00-17:00 geopend.