Ga naar de inhoud
Home » News » Ton Schulten – Licht aan de horizon

Ton Schulten – Licht aan de horizon

Expositie Ton Schulten

Ton Schulten (1938) is geboren in Ootmarsum als zoon van een bakkersfamilie. Vanaf 1956 studeerde hij aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede, waar hij afstudeerde als grafisch ontwerper en vormgever. Na zijn carrière in de reclamewereld besloot hij zich volledig te wijden aan de schilderkunst. Zo opende Ton zijn eigen galerie in Ootmarsum en werden er diverse exposities van zijn werk in o.a. Duitsland, Engeland, België, Amerika en Nederland georganiseerd.

Ton Schulten laat zich inspireren door het Twentse coulisselandschap. Zijn werken bevatten intense kleuren en brede verticale banen. In zijn werk wordt het verlangen naar licht, vrede en harmonie duidelijk tot uitdrukking gebracht.

Consensisme

Het Consensisme is eigenlijk meer een filosofische inspiratiebron dan een specifieke kunststijl. Het is een verschijnsel dat aan het einde van de 20e eeuw opkwam en is een bron van geloof in een wereld van harmonie waarbij licht en kleur belangrijke elementen zijn. Ton Schulten, grondlegger van het Consensisme, ging op zoek naar een visueel equivalent voor harmonie.

Museum Ton Schulten

In Ootmarsum heeft Ton Schulten zijn eigen museum en galerie. Een bezoek aan Museum Ton Schulten en galerie Chez-Moi, Ootmarsum City of Art, is een bijna intieme kennismaking met de schilder. Zijn wereld, zijn denken, zijn visie en zoektocht zijn in schilderijen terug te vinden, maar ook weergegeven in de prachtige documentaires, die hier te zien zijn. De schilder van het Consensisme, met zijn levendige verbeelding, zijn levenslust, talent en harmonische werken, komt volledig tot zijn recht in deze omgeving.

Ton Schulten in Stadsmuseum Veenendaal

Vanaf eind september zal een deel van het werk van Tons Schulten te zien zijn in de tijdelijke expositie van Stadsmuseum Veenendaal. Meer informatie volgt nog.